TERVIS & TRENN

Üks häda ajab teist taga

Mu viimase aja isud, valud ja unekaebused –­ see on ulme, mis minuga toimub. 12 päeva olen kannatanud kurguvalu, neelanud läbi pisarate, söönud läbi kõrre, lastega rääkinud viipekeeles. Ainus, mis aitab, on paratsetamool – kuna võtab põletikku alla.

 

Hommikul ärgates on tunne, et ooo jess, see nüüd läbi, aga päeva peale hakkab taas jama pihta: raske neelata, raske rääkida, tahaks vaid magada. Voodi on mu parim sõber õhtul kella 23.00–10.00 ja päeval, kui poja magab, magan koos temaga. Seega ma võin end nimetada korralikuks unekotiks, kuid üles tõustes olen endiselt väsinud.

 

Aga parim osa on ikka see Google. Selleks, et oma väikest vaba aega targasti ära kasutada, on muidugi vaja hakata endale lahedaid diagnoose panema. Ja neid kõige hullemaid ikka. Et hmmm, see sümptom ja see ka veel – no kindlalt kõrivähk. On-on.

Siis leian veel mõne parema sümptomite kokkulangemise ja juba on keelevähk.

Tegelikult ei tahaks ma endale diagnoose panna, aga lihtsalt ükski ravim ei allu minu seisundile. Angiin see pole, kuigi mandlitel on täpid, kurgukaar on meeletult punane, mandlid ka võib-olla üldse ei funktsioneeri nii, nagu peaksid. Seoses sellega on 19. augustiks kurgu- ja ninakliinikusse aeg pandud, et konsulteerida, mis mul siis seal ei funktsioneeri ja miks?

Perearstilt võetud proovidest selgus, et mingisugune näitaja on mul meeletult kõrge ja viimase 1,5aastaga tõusnud. See ei tõota üldse head…

Igaljuhul täna ma olen juba tunduvalt õnnelikum ja tunnen end paremini – saan juba rääkida, laulda ja tantsida. Ei taha muidugi ära sõnuda. Ptüi-ptüi-ptüi.

Minu tervis võib ju parem olla, aga lapse oma!
Mu pisikene Karlikene jäi 39,5 palavikku öösel. Rohtu ei lase panna, vett ei taha juua, külma kompressi teha ei lase. Iga 30 minuti tagant kraadisin teda. Hommikul sain kiirelt arstile. Ja mis siis selgus, et meil on kõrvapõletik. Vaesekene on nii läbi, et jääb magama igas asendis.
Aga olgu ,ma linnupoja kaissu taaskord.

Seega kullakesed, hoidke end.

Mina seda juba teen, sest tervis andis lihtsalt märku, et võta hoogu maha, kaua sa tõmbled ringi!

One Comment

  • n

    netist saab kõik hullud haigused endale juurde mõelda. a mul oli ka mingi põletiku näit kunagi kõrge aastaid tagasi olin kuu aega siruli, kõhuviirus, mingi viirus lisaks mandlipõletik, a pärast pikka turgutust ja mandlioppi enam pole haigeks jäänud v.a paar korda on selline külmetus valu näos ja kõik ok.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga