ELULINE,  TERVIS & TRENN

Täisväärtusliku elu alus

Tervislik toit, liikumine ja kosutav uni heas voodis – see kõik on täisväärtusliku elu alus

 

Üheks elu suurimaks müsteeriumiks on magamisvajadus. Me ei saa ju elada ilma vahepeal magamata. Teadaolevalt ei ole magamine kohe kindlasti aja raiskamine ja selle pealt kokkuhoidmisega võib teha oma kehale karuteene. See, kuidas me magame, mõjutab meie emotsioone, mõtlemist, reageerimist, töötegemist, õppimist, otsuste langetamist, tähelepanelikkust, loovust, immunsust ning füüsilist tervist ja hormonaalset tasakaalu. Uni on meie tervise a ja o, kui nii võib öelda.

 

Kui paljud meist veedavad enamik oma ajast magamistoas? Mina olen üks neist ja kahtlemata pole ma ainuke. Kahjuks ma ei saa öelda, et igal asemel end välja puhkan. Hea uni = hea voodi, arvan mina. Mõnikord on voodi liiga pehme, mõnes kohas vedrustus lausa kriuksub. Nagu eestlasel tavaks öelda, kodus on alati parim uni.

Ma magan suurema osa päevast. Noh, lähen koos lastega magama kell 20.30 ja tõusen 06.30 kuskil. Võib-olla teinekord venivad unetunnid tsipakene pikemakski. Küll aga voodi, kus ma praegu magan, ei ole just kõige sobivam, sest on liiga pehme. Seega otsustasin, et edaspidi peaks minu voodiase olema justkui paradiis, kus iga mu keharakk välja puhkab.

Käisin poest poodi, tuulasin internetis, kõik selleks, et leida endale sobiv voodi. Ja siis ühel päeval pärast trenni, silmasin puht juhuslikult Kamjo poe aknal silti –35%. See pood kohe kutsub sisse astuma. Kusjuures Kamjo asub Spartast üle tee. Nii ma siis läksingi sinna vooditega tutvust tegema. Minu hämming oli suur, kui mulle tutvustati hulganisti igasuguseid võimalusi. Madratsitel on nii palju tugevusastmeid, et silme eest võttis kirjuks.

Ühtlasi tehakse selliseid madratseid, et nii mehe kui naise pool saab olla eri tugevusastmega. Kui mina armastan tugevamat aset, siis minu pool tehaksegi tugevam, ja kui vastaspool soovib pehmemat, siis nii tehaksegi – nagu wow. Ei ole mingit stamp-madratsit, et näe, võta, see on see õige. Ei, käid poes ringi ja proovid rahulikult, milline madratsi kõvaduse-pehmuse aste sulle kõige paremini sobib.

Lahe on seegi, et põhimadrats on ümberpööratav, st et üks põhimadratsi pool on pehmem ja teine jäigem. Saab ju vahelduse mõttes magada aeg-ajalt eri pooltel. Ja samas, et voodi peaks kauem vastu, peakski aeg-ajalt madratsit pöörama ühtepidi ja paari kuu pärast teistpidi, et sees olevad materjalid saaksid hingata ja võtta esialgse kuju. Sama jutt käib muidugi ka pealismadratsi kohta, aga seda soovitati iga pesuvahetuse ajal teistpidi keerata, mis tuli mulle üllatusena. Teen seda vahetevahel ikka, aga mitte pärast iga pesuvahetust. Jälle targem.

 

 

 

Ja milline värvide valik – just nimelt voodi kanga saad just valida, enda nägemuse järgi.

 

 

Lõppude lõpuks suutsin oma lemmikmudeli välja valida, aga värvi valimisel olen endiselt kimpus. Aidake mul palun otsustada, kas miskit heledamat või pigem tumedamat. Samas see pole mu ainus küsimärk. Voodijalad ja peats on vaja samuti välja valida.

 

 

Igatahes väga lahe, et on võimalik tellida täpselt sellise värvilahenduse, kujunduse ja kõvadusastmega voodi nagu sulle meeldib.

Kui keha saab öösel kosutava puhkuse, on palju lihtsam hommikul oma igapäevatoimetusi alustada.

Seega aidake mind ja avaldake oma arvamust, millise tooni vahel peaksin valima ja millised jalad oleks just õiged ühele kaunile voodile.

3 kommentaari

 • Alla

  Ma olen iseka vaadanud neid voodeid aga hind on krôbe, aga peaks tegema ikka selle váljamineku.

  • admin

   Eks jah ta on küll kallim, aga see eest on see hind õigustatud.
   Seoses sellega, kuna kui on kvaliteetne uni oled ka ise säravam, elulisem.
   Seega hinda ei tasu vaadata, ega voodi ei ole 1aasta projekt 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga