ELULINE,  TERVIS & TRENN

Tahta vaid head, kas see on halb?

Ma ei tea, vahel mulle tundub, et ma olen imelik.

Jah, imelik selles mõttes, et ma tahan alati head.

Head kõigile. Näiteks, kui ma näen tänaval külmetavat koera, võtakasin ta endale, olenemata sellest, et tal on vastik koeralõhn juures, mida ma jälestan.

Aga näiteks siis, kui ma kuulen, et kellelgil on vähk või mis iganes õudne tervisehäda küljes, siis ma mõtlen, et appi, miks just tema. Et kas ma ei saaks seda haigust endaga kanda, et teine ei peaks kannatama.

Või kui minu pereliikmed on haiged, siis ma võtaksin need kõik viirused, nohud, köhad endale ja põeksin läbi, et nemad ei peaks seda kannatama.

Või siis, et tahan kõik asjad ära organiseerida ja kui kellegil on abi vaja, siis alati aidata, olenemata sellest, et enda aegagi napib. Aga ei, on vaja alati aidata, viia, tuua ja teha.

Okei, aga kas ma reaalselt sellest ise kasu ka saan?

Kõige kurvem on selle asja juures, et ei.Pahatihti ei öelda aitäh.

Siis mõtlen küll, et nagu why, elementaarne asi nagu aitäh – viisakus on alati olemas, aga noh, kurb.Ega ma ei teegi seda sellepärast, aga tänu ja tundeid võiks ikka välja näidata.Samamoodi on sellega, et kui kelleltki midagi laenad või lähed külla – siis ei tagasta sa ju asja niisama ja külla ei lähe ka ju palja käega?Aga ometi paljud seda teevad.

Nagu why?

Kas sul endal pole kehv tunne?

Minul küll on. Aga no see on ka kasvatuses kinni ja loodan ikka südames, et ehk inimesed ikka muutuvad. Aga minna kedagi õpetama, et kuule, ikka nii on viisakas, pole ka okei, seega olen hoidnud oma suu kinni, aga mis teha, ju siis jääbki lõpuni selline asi häirima.

Ühesõnaga – tahan öelda, et tehke teistele alati seda, mida tahate, et teile tehtaks!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga