ELULINE,  TERVIS & TRENN

Kust leida see energia?

Sõbrad ja tuttavad imestavad alatihti, et kust ma leian selle energia, jõu ja motivatsiooni, et trenni teha? Et kuidas ma end motiveerin? Kas mul on keegi, keda jälgin ja kas keegi nõustab mind?

No olgem ausad, inimene saab end vaid ise motiveerida. Või noh, see on jällegi minu loll arusaam. Selles suhtes, et kui koerale anda pärast triki tegemist küpsist, siis on tal motivatsiooni  teinekordki samamoodi käituda, kuna teab, et sealt tuleb midagi head. Eks teised inimesed saavad samuti anda motivatsiooni, aga parim motivaator oled just sina ISE.

 

Tänu Peebule (treenerile) hakkasin ma eesmärke seadma. Vanasti käisin lihtsalt hea enesetunde nimel trennis ja tõstin raskusi, aga viimased kuu aega, olen ma ikka enda arvates võimsamalt edasi läinud ja seadnud endale kindlamad eesmärgid, mida täita.

Hea kohe siia tuua näide, et kui maikuu alguses tegin ma biitsepsit 8 kg, siis maikuu lõpuks juba 11 kg. Seega võin öelda, et ületasin isegi oma eesmärgi, mis omakorda annab mulle veel rohkem motivatsiooni treeninguks. Näiteks ükspäev tuli mu juurde vanahärra, kes samuti jõudsasti kogu aeg jõusaalis käib, ja ütles mulle, et ta polegi näinud, et naisterahvas nii suurte raskustega biitsepsit teeb, et ilus kohe vaadata ja kindlasti pakub ka mulle rahulolu. Muidugi pakub meeletult rahulolu – see annab mulle nii mõnusa positiivse tunde, et jess, jälle ma ületasin end. Et ma olen suuteline veel enamaks ja ma saan hakkama.

 

Nagu te juba aru saite, siis energiat saan ma juurde trennist. Kusjuures puhkepäeval olen ma rohkem väsinud kui trennipäeval. See on muidugi nats veider, aga nii see on. Ühtlasi saan ma lastelt hea positiivse laengu kehale.

 

Kui aus olla, siis mul ei ole n-ö oma kindlat iidolit. Neid on palju, keda ma Instagramist piilun. Nende arengut, võistlusi ja elustiili. Mulle meeldib vaadata inimesi, kelle silmad löövad tänu trennile särama ja seda on kohe näha, et nad on hingega asja juures. Eestlastest võib-olla on minu jaoks suurim tegija  Helena Mang, kellele kõige rohkem pöialt pean. Super! – jätka sama hooga.

 

Mul on siiralt kahju, et olen terve elu jätnud asju pooleli. Aga leian isegi sellest jälle vaid häid noote, sest oskan igat asja natukene teha. Kuid  fitnessiga on nii, et võtsin nüüd sihi, et teen ühte asja hingest, korralikult ja motiveeritult. Ja tundub, et tuleb kenasti välja.

See pole mingi vabandus, et pole aega trenni teha. Pole vabandus see, et sul pole aega süüa. Tee omale söök kaasa, kus iganes sa liigud. Pole vabandus, et sõbranna ei saanud trenni tulla. Pole vabandus, et lihased on eilsest trennist valusad. Vabandus on vaid juhul, kui oled haige, kuna siis ei saa tõesti trenni minna, teed endale ja teistelegi pigem karuteene. Seega ärge leidke vabandusi, armastage ennast ja tehke seda, mida armastate. Ja kui tekib tahtmine hakata endale vabandusi otsima, siis mõtle, et miks sa seda teed? Sa ju teed seda vaid endale ja täidad enda isiklikke eesmärke, mitte kellegi teise omi.

 

Seega teine asi, mida ma armastan, on kirjutamine ja veel on viimane päev hääletada SIIN oma lemmik blogija poolt. Olen endiselt AASTA UUSTULNUKA KATEGOORIAS.PS!Ühe IP aadressi pealt saab anda 5 häält.

Kniks ja pai teile.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga