TERVIS & TRENN

1.04.2016

On 1aprilli hommik.
Kõht on niii tühi ja janu meeletult suur, ootan maja ees sõbrannat kes mind haiglasse toimetab.Autost välja astudes annab ta kaasa mulle kinkekoti , kus sees oli kõik hea parem, et mul haiglas oleks hea olla juhul kui peaksin sisse jääma.Mu sõbrannad on imelised!

Lähen siis haiglasse ja hakkab pihta! Tõesti 1aprill , kas mingi nali?

Haiglasse sisse kirjutamine oli häiritud kuna arvutid ei töötanud ja ühe patsiendi sissekirjutamine võttis aega kuskil 15 minutit, ehk kui ma pidin olema sees 7.30 siis antud kell ma vaid ootasin oma numbrit.Lõpuks kui sain end haiglasse sisse registreeritud oli aeg üleriideid andma minna ja suunduda palatisse.
Oma korrusele jõudes jooksis Dr.Teras mulle vastu ja joonistas mu selja markeriga kokku ja tormas edasi. Edasi oli mul minek kapslisse ja ennem seda lasti mulle seljakaudu kus oli sünnimärk olnud sisse märkainet, mis tuvastab , et kas ja millistesse lümfidesse on melanoom edasi levinud, olles seal 45 minutit sain tagasi palatisse, kus pidin panema selga operatsiooni riided ja minek oligi.Natukene kõhe teine, kuna ju ei tea mida nad tegema hakkavad, aga elu esimene üldnarkoos ja päris tore.
Narkoosist ärkamine oli muidugi veider, ärkan ülesse, et hakata kätt liigutama ei saa, meeletud valud, proovisin tõusta, ei saa seljalt nii valus.Tuli siis õde, tõi mulle mu esimesed lonksud 12 tunni möödudes – oh seda rõõmu.

Saades teada, et minult võeti selja pealt kuni lihasteni kõik jama välja ja kaenlaalt 5 lümfisõlme oli asi selge, et miks kõik nii valus oli olnud.Labori vastused selguvad taas 1-3 ndl pärast, et mis on täpsem diagnoos.
Õnneks järgmisel hommikul sain ma haiglast välja , kodusele taastumisele.Ja 2kuud ei tohtinud ma midagi ka tõsta.No näidake ema kellel on 2 last kodus, et ta lapsi ei tõsta.

No esimene nädal suutsin ma mitte tõsta, teine nädal hakkas juba natukene parem ja nüüd ma juba hoian neid süles, aga saan ikka noomida küll.Aga õnneks mul on imeline ema , kes on minu kõrval praegu kui seda enim vaja ja aitab mind lastega.Üksinda ei tuleks ma kindlasti selle kõigega toime.
Saades vastused 14.04 ei olnud ma enam kahjuks õnnelik, lootsin ju ikka , et ehk tõesti polnud asi jõudnud lümfisõlmedesse , aga võta näpust.Ühes lümfisõlmest leiti vähirakud, see tähendab , et antud hetkel on 3 staadium kindel ja 21.04 lähen ma edasistele uuringutele mis on näitamaks kas vähk on ka mujale siirdunud – teised lümfisõlmed, kopsu, makku jms.Ja siis on lisaoperatsioon 25.04.

Panen ka pildid Teile siia before and after operatsiooni .

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga